Skip to main content

1 εβδομάδα είναι, θα περάσει!

«Μπήκαμε» στο εφταήμερο «αποχής» από δραστηριότητα στον Brotherland, μετά το τέλος μίας σεζόν που τα είχε όλα. Μίας σεζόν όπου πολλοί μπήκανε, βγήκανε, όμως οι καλύτεροι συνέχισαν. Μίας σεζόν που παρότι δεν έφτασε τα επίπεδα της 1ης όσον αναφορά την «δημοσιότητα» και το «ανέβασμα σε αριθμούς», δεν έχει κάτι να ζηλέψει.


Ο Brotherland SMP έχει πολλά να κρατήσει από την 2η σεζόν. Ίσως σε παραγωγικότητα να μην ήταν ισάξια στην 1η, όμως έχει εξελιχθεί σε πολλους τομείς.

Αρχικά, στην 2η σεζόν δημιουργήθηκε το Brotherland TV, ένα κοινό κανάλι για τα μέλη όπου θα ανεβαίνουν από’ δω και στο εξής τα special βίντεο για κάποιο εορτασμό, θα γίνονται οι βραδιές παιχνιδιού, και άλλα. Αυτό το κανάλι ανεβαίνει συνέχεια, και αυτό είναι σημάδι πως ήταν μία πολύ καλή ιδέα.

Ακόμα, ο Brotherland απέκτησε Site και Blog. Το Site μετά το πιο πρόσφατο update, περιέχει ό,τι χρειάζεται κάποιος που ανακαλύπτει τον Brotherland. Στο site μπορείτε να βρείτε Πληροφορίες για τα Μέλη και τον Server, την Φόρμα Αιτήσεων, Συχνές Ερωτήσεις, Συνδέσμους για τα Κοινωνικά Δίκτυα, Σύνδεσμο για κατέβασμα του Brotherland Resource Pack και άλλα. Το Blog είναι προφανές, παρέχει άμεση ενημέρωση για θέματα του Server, όπως π.χ. επερχόμενες ζωντανές ροές, επερχόμενα ή ήδη δημοσιευμένα νέα βίντεο, νέα μέλη, αποχωρήσεις και ό,τι χρειαστεί.

Στην 2η σεζόν, είχαμε περισσότερα νέα μέλη σε σχέση με την 1η. Αρχικά, στις 12/6, Kalezz, Jokyrr και ProBlocks ήταν τα 3 πρώτα μέλη ενώ στις 16/6, ανήμερα της έναρξης της 2ης σεζόν, ο Giannakos μπήκε στον Server. Στις 19/6, επέστρεψε ο Phaestus, μέλος που ήταν στον Server στην 1η σεζόν την περίοδο Δεκέμβριος-Φεβρουάριος. Στις 21/6, μόλις 5 μέρες αφού άρχισε η 2η σεζόν, ο Jokyrr αποχώρησε από τον Server. Στις 7/7, ο Senpai ήταν το πρώτο νέο μέλος του Ιουλίου, με τον Vensy να μπαίνει στις 21/7. Περίπου ένα μήνα μετά, στις 22/8 ο Comboz μπήκε στον Server και ακολούθησε ο Yogus στις 25/8. Η δεύτερη αποχώρηση ήταν αυτή του Baskim, ο οποίος αποχώρησε από τον server στις 28/8. Τον Σεπτέμβριο, στις 6/9 επέστρεψε ο FrozenAce, άτομο που επίσης ήταν στην 1η σεζόν αλλα αποχώρησε. Συγκεκριμένα, ο «Άσσος» αποχώρησε διότι το κανάλι του στο YouTube έγινε banned επειδή το χάκαραν. Επέστρεψε δυναμικά, με το κανάλι να μεγαλώνει έκτοτε. Ένα ακόμα μυστήριο μέλος που μπήκε στην 2η σεζόν ήταν ο CRK, που (ξανά)μπήκε στον Server στις 8/9. Είχε μπει στον server πριν τελειώσει η 1η σεζόν, με σκοπό να αρχίσει στην 2η, όμως δεν ξεκίνησε ποτέ για άγνωστο λόγο. Επέστρεψε σχεδόν 3 μήνες μετά με τεράστια έκπληξη.

Παρ' ότι μπήκαν πολλά νέα μέλη, λίγα έχουν μείνει μέχρι και σήμερα. Kalezz, ProBlocks, Jokyrr, Phaestus, Senpai, Vensy, Yogus και CRK, είναι τα μέλη που ΔΕΝ συνέχισαν για διάφορους λόγους ο καθένας. Μόνοι οι Giannakos, FrozenAce και Comboz είναι τα μέλη που κατάφεραν και έμειναν.

Ο Σεπτέμβριος ήταν και ο μήνας κατή την διάρκεια του οποίου αποχώρησε και ο Manager του server, pateras13 από τον Server για άγνωστους λόγους, με την θέση του να αναλαμβάνει ο Captain_ores.

Δίχως να φταίει η διοίκηση για αυτό, ο Server παρέμεινε στάσιμος για περίπου ενάμιση μήνα. Δεν υπήρχε μεγάλη δραστηριότητα από τα μέλη για νέα βίντεο, οι προβολές έπεφταν, ίσως ήταν λόγω του Σεπτεμβρίου που ήταν ο μήνας των σχολείων και φροντιστηρίων, όμως κύριος λόγος αυτή της στασιμότητας δεν φαίνεται να έχει διαλευκανθεί μέχρι και σήμερα.

Αυτή η στασιμότητα, προκάλεσε την επιστροφή του πρώην Manager, καθώς δεν μπορούσε να βλέπει ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω τον Server που για 7+ μήνες έφτιαχνε, να καταστρέφεται σιγά-σιγά. Επέστρεψε χωρίς αντίρηση από την τότε διοίκηση, χωρίς να εκφράσει δυσαρέσκεια προς αυτή.

Πριν την αποχώρηση του Δάμου, όμως, επανήλθαν οι βραδιές παιχνιδιού μετά από εκατό (100!) ημέρες. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν διεξάχθηκε βραδιά παιχνιδιού χωρίς κάποια ενημέρωση. Πιθανός λόγος η συζήτηση της κρίσης εκείνον τον καιρό...

Ξεπεράστηκε όμως η κρίση, οι βραδιές παιχνιδιού έχουν γίνει εβδομαδιαίες (κάθε Κυριακή στις 19:00), ανεβαίνουν σιγά-σιγά, και τα (νέα) μέλη γνωρίζονται μεταξύ τους μέσω των διαφορετικών παιχνιδιών.

Φτάσαμε λοιπόν περίπου δυόμιση μήνες πριν την λήξη της 2ης σεζόν, με συζητήσεις περί τι project θα χτιστεί να «πέφτουν» στο τραπέζι. Αρχικά ήταν Δημαρχείο, έπειτα Αστυνομικό Τμήμα και τέλος... τίποτα. Τελικά δεν χτίστηκε κάτι κοινό, όπως είχε γίνει στην 1η σεζόν με το Δικαστήριο και την πελώρια PvP Arena. Ταυτοχρόνως, όμως, αναπτύχθηκε το Story του Server, με έναν Κομήτη και Ιό εδάφους να εισβάλλουν στην τοποθεσία του Spawn. Εάν δεν γνωρίζετε το όλο Story της 2ης σεζόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο της σειράς Bro-News S2 στο κανάλι του CastoloGR (Playlist).

Μ'αυτά και μ'αυτά, φτάνουμε στο σήμερα. Ο Brotherland «φιλοξενεί» 17 άτομα σύνολο, με 5 από αυτά να μην έχουν κάποιο κανάλι στο YouTube με Brotherland βίντεο. Λίστα μελών: pateras13, Captain_ores, CastoloGR, MinedCube, kaski tv, Guruni, Comboz, Te0k, FrozenAce, Giannakos, Lewnintas, Σπύρος (Βοηθ. Μέλος),  GiannisG (Βοηθ. Μέλος), AlexGR rkz (Βοηθ. Μέλος), ενώ ήδη υπάρχουν 2 νέα μέλη για την 3η σεζον, οι Sperfect και N1kqlhs.

Τι να περιμένουμε;

Αυτή είναι μία ερώτηση που έχουμε ξανακάνει, είτε στο εαυτό μας ή/και σε εσάς. Αρχικά, την Κυριακή 12/12 στις 19:00 θα διεξαχθεί το τελευταίο Live για την 2η σεζόν στο Brotherland TV. Όπως και στο τέλος της 1ης, έτσι και τώρα, τα μέλη θα παρουσιάσουν ό,τι έχει χτιστεί αυτούς τους 6 μήνες στον κόσμο της 2ης σεζόν. Λίγο πριν τελειώσει οριστικά η 2η σεζόν, θα υπάρξει τελικό Event με πυροτεχνήματα στο Spawn του Brotherland SMP. Τρίτη 14/12 στις 19:30, θα ανέβει το Special βίντεο για την 2η σεζόν στο κοινό κανάλι.

Η 2η σεζόν ήταν μία μεταβατική, δεν ήταν όπως την περιμέναμε, ούτε τα μέλη ούτε το κοινό. Όμως, συνέβησαν πολλά και διάφορα, είτε εξελίξεις ή «μαυρίλες», όπως αυτή της στασιμότητας για ενάμιση μήνα από Σεπτέμβριο έως μέσα Οκτωβρίου. Όμως, δίχως να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλο server, συνεχίζει αφού γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια στην 3η του σεζόν. Άλλοι SMP, είτε στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό δεν μπόρεσαν/μπορούν να κρατηθούν ανοιχτοί για τόσο καιρό, με τόσο καλή οργάνωση και άτομα που νοιάζονται, με άτομα που κάνουν καλά βίντεο με σταθερότητα.

Δυστυχώς, όμως, κάθε καινούρια σεζόν έχει και τα αρνητικά της. Κάποια μέλη αποχωρούν, μέλη που (ίσως) κατέχουν ποιότητα στα βίντεο ή και όχι. 

Πάντως, τα καλύτερα έρχονται, και να είστε σίγουροι για αυτό.